![Rhubarb and Ginger Spelt Cake Rhubarb and Ginger Spelt Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E25DE543-91C3-4C4D-B93B-5D521634BE4D/Derivates/E13DA436-7B84-4E5C-BB4E-EC3AACDB098F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g almonds
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 220 g light brown sugar
- 1 orange, thin peelings of skin and 50 g juice
- 220 g spelt flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp baking powder
- 1 ½ tsp ground ginger
- 2 large eggs
- 200 g milk
- 300 g rhubarb, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1621 kJ / 388 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orange and Marmalade Cake
1h 15min
Carrot Cake Cookies
35 min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1 godz. 35 min
Rhubarb Crumble
55min
Courgette and Cocoa Cake
24 Std.
Chocolate Beetroot Muffins
30 min
Cherry and Cinnamon Granola Bars
2 Std. 50 Min
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 Std. 30 Min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20min
Madeira Cake
1 Std. 30 Min
Chocolate Beetroot Cake
2hod. 20min