Wersje kompatybilne
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Streusel
- 50 g plain flour
- 30 g unsalted butter, cold, diced
- 5 g ground cinnamon
- 30 g Demerara sugar
- 30 g flaked coconut
Pineapple in Chilli Syrup
- 1 fresh pineapple (approx. 2 kg)
- 1 fresh red chilli, halved lengthways
- 400 g sugar
- 380 g dark rum
- 850 g water
- 1 Tbsp cornflour
- ice cream, for serving (see tip)
- fresh mint leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2905 kJ / 693 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Béarnaise Sauce
20min
Sous-vide Poached Eggs
30min
Taramasalata
15min
Barbecue Beanburger Sliders
1h 50 min.
Poached Egg Pots with Smoked Salmon and Avocado Salsa
30min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20min
Sloe Gin
2160h 20 min
Aquafaba Meringues
2h 15 min.
Houmous
13u. 30min
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4 godz. 30 min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1h 20min
Pizza Marinara
1h 35min