![Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FBA68CAF-494B-4A08-AF1C-2E3ACE48D188/Derivates/7f840199-87a0-4b04-8497-514a9ab29543.jpg)
Wersje kompatybilne
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Streusel
- 50 g plain flour
- 30 g unsalted butter, cold, diced
- 5 g ground cinnamon
- 30 g Demerara sugar
- 30 g flaked coconut
Pineapple in Chilli Syrup
- 1 fresh pineapple (approx. 2 kg)
- 1 fresh red chilli, halved lengthways
- 400 g sugar
- 380 g dark rum
- 850 g water
- 1 Tbsp cornflour
- ice cream, for serving (see tip)
- fresh mint leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2905 kJ / 693 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1h 10min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5h
Masala Cherry Tiffin
2h 30 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tarts
1 Std. 5 Min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Cardamom and Rose Shortbread
1 godz. 30 min