Chick Pea Curry

Chick Pea Curry

4.1 90 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • tinned chickpeas rinsed, drained (2 x 400 g tins)
    480 g
    250 g dried chickpeas, soaked overnight then cooked (see tip)
  • garlic cloves
    4
  • onions quartered
    350 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
    50 - 60 g
  • olive oil
    50 g
  • cumin seeds
    1 tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • amchoor (dried green mango powder)
    1 Tbsp
  • garam masala
    1 tsp
  • tinned chopped tomatoes
    800 g
    tomatoes, chopped
  • fine sea salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 343 kcal / 1436 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...