
Urządzenia i Akcesoria
Fränkisches Apfelweißkraut
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Weißkohl in Stücken (ca. 3 cm)700 g
-
Apfel, Sorte Braeburn (ca. 220 g), geviertelt1 ½
-
Zwiebeln halbiert70 g
-
Rapsöl20 g
-
Zucker (opcjonalnie)1 ½ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer1 TL
-
Kümmel1 TL
-
Wasser150 g
-
Apfelsaft150 g
-
Weißweinessig20 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
169 kcal /
708 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
6.5 g