Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Weißkohl, in Stücken (ca. 3 cm)
- 1 ½ Apfel, Sorte Braeburn (ca. 220 g), geviertelt
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 1 ½ TL Zucker (opcjonalnie)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel
- 150 g Wasser
- 150 g Apfelsaft
- 20 g Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Gekochtes Sauerkraut
50min
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1 Std. 5 Min
Radisalat
10min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1 Std. 50 Min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Griechischer Weißkrautsalat
2 Std. 15 Min
Radieschen-Rettich-Salat
15min
Krautsalat mit Leberkäse
25min
Bunter Rettichsalat
1 Std. 10 Min
Meerrettichsuppe
45min
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10min
Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini
1 Std. 10 Min