Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini

Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini

4.3 28 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Lammrollen
  • Rosmarinnadeln
    1 EL
  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Senf mittelscharf
    25 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    40 g
  • Bacon in dünnen Scheiben
    100 g
  • Lammrücken (Lammlachse) à 250 g, Tasche eingeschnitten
    2
  • Lammfilets (à 50 g)
    2
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    400 g
Bayrisch Kraut
  • Zwiebeln (120 g), gewürfelt (1 cm)
    2
  • Butter
    60 g
  • Weißkohl gewürfelt (1 cm) oder in Rauten
    500 g
  • Zucker
    2 TL
  • Fleischbrühe, flüssig
    100 g
  • Kümmel
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Obstessig
    2 EL
  • Bratensaucen-Paste
    1 EL
  • Bier
    30 g
Kartoffel-Blini
  • Eier getrennt
    3
  • Mehl
    1 EL
  • Speisestärke
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    3 Prisen

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44 g
Kalorie 3458 kJ / 827 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 6.9 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...