Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 1 Rettich, frisch (ca. 700 g), in Stücken
- 50 g Emmentaler, in Stücken
- 1 TL Senf
- 1 TL Salz
- 30 g Öl
- 10 - 15 g Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1h 5min
Rotkohl-Slaw
50min
Radieschendressing
10min
Obatzter mit Frühlingszwiebeln
5min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15min
Radieschensalat
10min
Erdäpfelkas mit Rettich
40min
Radieschen-Rettich-Salat
15min
Rheinischer Wurstsalat
1u. 15min
Bunter Rettichsalat
1 Std. 10 Min
Weißwurstsalat
30min
Fränkisches Apfelweißkraut
50min