Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Rettich, weiß, lang (ca. 700 g), in Stücken (2 cm)
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 2 geh. TL Senf
- 40 g Essig
- 30 g Öl
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Rucola
- 500 g Radieschen, bunt, halbiert
- 1 gelbe Paprika, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 662 kJ / 158 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radisalat
10 Min
Radieschensalat
10 Min
Blumenkohlsalat
40 min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 Min
Rosenkohlsalat
25min
Krautsalat mit Leberkäse
25min
Radieschen-Rettich-Salat
15 min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10 Min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min
Fränkisches Apfelweißkraut
50 min
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10 Min
Rotkohlsalat
2h 20min