![Petersilien-Rahm-Suppe Petersilien-Rahm-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CAE73827-BF11-4B16-A681-26E4236EBE32/Derivates/8396e8fe-66bc-44a1-b72d-1a7b0b5c596f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 350 g Kartoffeln, in Stücken
- 10 g Butter
- 500 g Gemüsebrühe
- 350 g Milch
- 100 g Sahne
- 35 g Petersilie, abgezupft
- ¾ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 20 g Öl
- 250 g Champignons, klein, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Erbsencremesuppe
30min
Erbsencremesuppe
25 min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Kräuterschaumsuppe mit Knoblauchcroutons
25 min
Brunnenkresse-Süppchen
30min
Kartoffel-Kräuter-Suppe
45min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1 godz.
Spinatsuppe mit Wildreis
45min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35 min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min