Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten, halbiert
- 350 g Kartoffeln, in Stücken
- 10 g Butter
- 500 g Gemüsebrühe
- 350 g Milch
- 100 g Sahne
- 35 g Petersilie, abgezupft
- ¾ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 20 g Öl
- 250 g Champignons, klein, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gurkencremesuppe
25 min
Käsesuppe
15 min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30 min
Gemüsesuppe bianco
35 min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Radieschensuppe
25 min
Blumenkohlsuppe
40min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 min