Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Wein-Creme im Glas (vegan)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
frische Pfirsiche geviertelt600 g
-
Feinkristallzucker150 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Weißwein200 g
-
vegane Schlagcreme gesüßt (z.B. Schlagfix®)250 g
-
frische Minze zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
953 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schichtdessert mit Kirschen
15 min
Orangen-Likör-Creme
20 min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 godz.
Rotweincreme
5 godz. 40 min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 godz. 20 min
Schoko-Pfirsich-Trifle
2 godz.
Eierlikör-Sabayon
15 min
Vanille-Zabaglione
15 min
Frischkäse-Walnuss-Terrine
5 godz. 20 min
Erdbeermousse
4 godz. 15 min
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Quarkcreme mit Orange
2 godz.