![Polentaecken mit Rhabarberkompott Polentaecken mit Rhabarberkompott](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B67F266-867B-41FC-8BA6-12A587B4372C/Derivates/D1B00950-EAA4-4582-9C37-0876D9DD8E2F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarberkompott
- 250 g Wasser
- 15 g Maisstärke
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Zucker
- 800 g Rhabarber, geschält, in Stücken (1 cm)
Polentaecken
- 20 g Butter und etwas mehr zum Braten
- 300 g Milch
- 300 g Wasser
- ¼ TL Salz
- 160 g Polenta (Maisgrieß)
- Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Apfelmus
20 min
Pfirsich-Chutney
40 min
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 godz. 30 min
Rhabarber-Ingwer-Kompott
2 Std.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Rhabarber-Trifle
20 min
Rhabarberkonfitüre mit Pistazien
30 min
Pflaumenkompott
20 min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 Std.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 Min