Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarberkompott
- 250 g Wasser
- 15 g Maisstärke
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Zucker
- 800 g Rhabarber, geschält, in Stücken (1 cm)
Polentaecken
- 20 g Butter und etwas mehr zum Braten
- 300 g Milch
- 300 g Wasser
- ¼ TL Salz
- 160 g Polenta (Maisgrieß)
- Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Rote Grütze
30 Min
Apfelmus
20min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50min
Mohnknöpfli mit Beerengrütze
50min
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Quittenkonfekt
1h 25min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 Std.
Vanillesauce für jeden Tag
10min
Pflaumenkompott
20min