Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 300 g Radieschen (ca. 2 Bund), halbiert
- 400 g Rettich, frisch, in Stücken (3 cm)
- 200 g Äpfel, Sorte Pink Lady, entkernt, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- 15 g Dijon-Senf
- 15 g süßer Senf
- 20 g Weißweinessig
- 40 g Öl
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Eier, wachsweich gekocht, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radisalat
10min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55min
Bunter Rettichsalat
1h 10min
Radieschensalat
10min
Blumenkohlsalat
40 Min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10min
Krautsalat mit Leberkäse
25min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 Min
Fränkisches Apfelweißkraut
50 Min
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10min
Rotkohlsalat
2h 20min
Rote-Bete-Salat
1h 15min