Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 300 g Radieschen (ca. 2 Bund), halbiert
- 400 g Rettich, frisch, in Stücken (3 cm)
- 200 g Äpfel, Sorte Pink Lady, entkernt, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- 15 g Dijon-Senf
- 15 g süßer Senf
- 20 g Weißweinessig
- 40 g Öl
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Eier, wachsweich gekocht, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radieschen-Apfel-Salat
10 Min
Radisalat
10 Min
Bohnensalat mit Tomatendressing
35min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min.
Radieschensalat
10 Min
Rosenkohlsalat mit geräucherter Gänsebrust
1h 10min
Fenchelsalat mit bunten Tomaten
10 Min
Blumenkohlsalat
40min
Bunter Rettichsalat
1h 10min
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10 Min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10 Min
Fränkisches Apfelweißkraut
50 Min