Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs

Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs

4.2 161 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten halbiert
    2
  • Butter
    25 g
  • Kartoffeln in Stücken (3 cm)
    120 g
  • Kohlrabi in Stücken (3 cm)
    650 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    3 Prisen
  • Wasser kochend heiß
    600 g
  • Zitronenschale Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
    3 Streifen
  • Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
    200 g
  • Piment d'Espelette
    2 Prisen
    2 Prisen Cayenne-Pfeffer
  • Zitronenmelisse abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
    6 Stängel
  • Räucherlachs in Streifen (1 cm)
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1154 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...