Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Möhre, in Stücken
- 400 g Spitzkohl, in Stücken
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 EL Apfelessig
- 4 EL Rapskernöl
- Salz zum Abschmecken
- ½ TL Zucker
- 1 TL Kümmel, ganz
- 3 Prisen Pfeffer
- 400 g Wasser
- 4 Eier
- 400 g Leberkäse, in Scheiben (1 cm)
- 4 EL Röstzwiebeln
- 4 Laugenbrezel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3322 kJ / 794 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 50 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Radisalat
10 dk
Rettich mit Boz’ner Sauce
55min
Bunter Rettichsalat
1h 10min
Waldorfsalat
30min
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1h 40min
Rheinischer Wurstsalat
1h 15min
Panierter Fisch mit Remoulade
40min
Griechischer Krautsalat
20min
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15min
Radieschen-Rettich-Salat
15min
Spitzkohl-Paprika-Salat
10 dk
Fränkisches Apfelweißkraut
50min