![Zoodles with broccoli pesto Zoodles with broccoli pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED842349-33C7-4ACE-A123-221D681F29F1/Derivates/1ded90c5-2336-487b-a235-59c5f9c999dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Broccoli pesto
- 1 garlic clove
- 50 g broccoli, broken into florets
- 20 g blanched almonds
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 80 g grapeseed oil
- 1 ½ tsp apple cider vinegar
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
Zoodles
- 500 g water
- 1 - 2 zucchinis (approx. 200 g), spiralised (see Tips)
- 1 - 2 carrots (approx. 200 g), spiralised (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 274.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 130.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1h 30min
Colourful quinoa salad
40p
Jewelled quinoa salad
1 Std. 35 Min
Spelt and chicken salad
1 Std. 15 Min
'Eat the rainbow' breakfast bowl
40p
Broccoli salad
10p
Raw cauliflower tabouli
30min
Peanut and soba noodle slaw
20p
Basil, avocado and hemp pesto
5 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 Min
Avocado dressing
10p
Quinoa salad with chicken and avocado
1 Std. 15 Min