Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Broccoli pesto
- 1 garlic clove
- 50 g broccoli, broken into florets
- 20 g blanched almonds
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 80 g grapeseed oil
- 1 ½ tsp apple cider vinegar
- 2 - 3 sprigs fresh basil, leaves only
Zoodles
- 500 g water
- 1 - 2 zucchinis (approx. 200 g), spiralised (see Tips)
- 1 - 2 carrots (approx. 200 g), spiralised (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1152 kJ / 274.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 130.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa salad with mango salsa
1h
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13h
Crunchy seeded broccoli
40min
Satay noodle salad
35 Min
Seeded tahini crackers
1h 10min
Spring greens with grapefruit
30min
Raw zucchini bolognaise
15min
Raw cauliflower tabouli
30min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 Min
Coriander pesto pizza
1h 30min