Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 110 g basmati rice
- 110 g long grain brown rice
- 120 g millet
- 1 tbsp flaxseeds (linseeds)
- 140 g arrowroot flour
- 2 tsp salt
- 2 tsp guar gum (see Tips)
- 2 tsp raw sugar
- 400 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g grapeseed oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- 50 g pitted black olives (approx. 15), cut into halves
- 50 g pitted green olives (approx. 15), cut into halves
- 50 g sun-dried tomatoes, cut into slices
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 82.7 kJ / 19.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 409.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free rough puff pastry
1h 15min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Sun-dried tomato and pepita bread
2u.
Gluten free sourdough bread
192u. 20min
Paleo sandwich bread
1h 30min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Buckwheat bread
2h 5 min.
Gluten free carrot and almond cake
2u. 30min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min