Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 110 g basmati rice
- 110 g long grain brown rice
- 120 g millet
- 1 tbsp flaxseeds (linseeds)
- 140 g arrowroot flour
- 2 tsp salt
- 2 tsp guar gum (see Tips)
- 2 tsp raw sugar
- 400 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g grapeseed oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- 50 g pitted black olives (approx. 15), cut into halves
- 50 g pitted green olives (approx. 15), cut into halves
- 50 g sun-dried tomatoes, cut into slices
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 82.7 kJ / 19.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 409.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Gluten free plain flour
5min
Sun-dried tomato and pepita bread
2h
Raw chocolate beetroot cake
2h 15min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten free flour mix
10min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Gluten-free goodness pastry
1h
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Buckwheat bread
2u. 5min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min