Gluten free Mediterranean bread

Gluten free Mediterranean bread

4.9 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
15 slices

Składniki

  • butter for greasing
  • fresh rosemary leaves only
    2 sprigs
  • basmati rice
    110 g
  • long grain brown rice
    110 g
  • millet
    120 g
  • flaxseeds (linseeds)
    1 tbsp
  • arrowroot flour
    140 g
  • salt
    2 tsp
  • guar gum (see Tips)
    2 tsp
  • raw sugar
    2 tsp
  • water
    400 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • grapeseed oil
    30 g
  • apple cider vinegar
    1 tsp
  • eggs
    2
  • pitted black olives (approx. 15), cut into halves
    50 g
  • pitted green olives (approx. 15), cut into halves
    50 g
  • sun-dried tomatoes cut into slices
    50 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 19.7 kcal / 82.7 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 409.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...