Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 2 whole eggs
Tuna filling
- 2 pieces lemon zest, no white pith (5 x 1 cm)
- 2 garlic cloves
- 50 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into halves
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into eighths
- 80 g green capsicum, deseeded and cut into eighths
- 200 g canned crushed tomatoes, drained
- 80 g pitted Kalamata olives, sliced
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 185 g canned tuna in oil, drained
Pastry
- 90 g olive oil
- 100 g water
- 40 g dry white wine
- ½ tsp sea salt
- 350 g self-raising flour
- 1 egg, lightly beaten for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 237.5 mg
Alternatywne przepisy
Rye bread rolls
12h
Zurich-style veal strips with potatoes
2hod. 50min
Rustic bread
2 godz.
Sunflower and nori filling
3h 10min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 godz. 30 min
Tuna empanadas
2 godz.
Classic Flammkuchen
1 godz.
Sunny gazpacho
25min