Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach and mint pesto
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 ½ tbsp lime juice
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 8 sprigs fresh mint, leaves only
- 50 g shelled salted pistachio nuts
- 1 garlic clove
- ¼ tsp salt
Carrot and zucchini 'spaghetti'
- 500 g water
- 1 - 2 zucchinis (approx. 200 g), peeled into spaghetti (see Tips)
- 1 - 2 carrots (approx. 200 g), peeled into spaghetti (see Tips)
- 100 g sugar snap peas, cut into thin strips
- Parmesan cheese, shaved, to serve
- ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1059.3 kJ / 252.3 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 208.7 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Creamy tomato and basil soup
30 min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2j 15 menit
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1sa 35 dk
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Cauliflower "fried" rice
45 min
Spiralised vegetable soup
9 Std.
Miso soup
30 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min