Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g avocados, flesh only (approx. 350 g flesh)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 80 g crème fraîche
- 1 lime, zested and juiced
- 200 g water, plus extra to taste
- flaked salt, to taste
- 70 g celery stalks, cut into small pieces (5 mm), reserve leaves for garnishing
- 100 g cucumber, peeled, deseeded and cut into small pieces (5 mm)
- 120 g crab meat, cooked and chilled
- fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 576.6 kJ / 137.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 174.6 mg
Alternatywne przepisy
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Spicy cauliflower soup
20min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10 min
Parsnip and bean mash
25 min
Basil sorbet (palate cleanser)
10min
Mushroom soup
30 min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Creamed spinach
15min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 min
Broccoli soup with sage oil
30 min