
Wersje kompatybilne
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gorgonzola panna cotta
- 400 g full cream milk
- 300 g pouring (whipping) cream
- ¾ tsp agar agar powder (see Tips)
- 90 g Gorgonzola cheese cut into pieces (2 cm)
Pear and walnut salad
- 30 g macadamia oil
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp Dijon mustard
- 2 pinches sea salt to taste
- 2 pinches ground black pepper to taste
- 100 g mixed salad greens
- 1 pear cut into halves, cored and cut into thin slices
- 50 g walnuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 402.5 kcal / 1690.5 kJ
- Białko
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Sód
- 340.4 mg