Wersje kompatybilne
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gorgonzola panna cotta
- 90 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (2 cm)
- 400 g full cream milk
- 300 g pouring (whipping) cream
- ¾ tsp agar agar powder (see Tips)
Pear and walnut salad
- 30 g macadamia oil
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp Dijon mustard
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 100 g mixed salad greens
- 50 g walnuts
- 1 pear, cut into halves, cored and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1690.5 kJ / 402.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 340.4 mg
Alternatywne przepisy
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Gin and tonic sorbet with cucumber
12h
Pâtè with Riesling
3h
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Gougères
55 Min
Veal in tuna sauce
Brak ocen
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Duck and cherry salad
45min
Anise-cured salmon
14 Std. 10 Min
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Grilled scallops with chilli jam
25min