Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad

Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad

4.2 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
6 portions

Składniki

Gorgonzola panna cotta
  • full cream milk
    400 g
  • pouring (whipping) cream
    300 g
  • agar agar powder (see Tips)
    ¾ tsp
  • Gorgonzola cheese cut into pieces (2 cm)
    90 g
Pear and walnut salad
  • macadamia oil
    30 g
  • lemon juice
    1 tbsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • sea salt to taste
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • mixed salad greens
    100 g
  • pear cut into halves, cored and cut into thin slices
    1
  • walnuts
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 340.4 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 1690.5 kJ / 402.5 kcal
Tłuszcz 36.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...