Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 300 g ripe tomatoes, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp dried mixed herbs (e.g. thyme, rosemary, marjoram, basil, parsley)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g eggplant, cut into pieces (2-3 cm)
- 200 g zucchini, cut into pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 452.9 kJ / 107.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 567.3 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini soup
25min
Asparagus risotto
40 min
Minestrone
40 min
Pasta alla puttanesca
35min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Beetroot risotto
35min
Lentil hotpot
12 Std. 45 Min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25 min
Mushroom tart
50 min.
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Polenta
25min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min