Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 80 g butter, cut into pieces
- 550 g water
- ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g white quinoa, rinsed and drained
- 180 g fresh mushrooms, sliced
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g pouring (whipping) cream
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, roughly torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2258.6 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 448.6 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Millet cashew stir-fry
30 min
Mixed mushroom burgers
50min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Raw zucchini bolognaise
15min
Fruit and yoghurt pizza
1 godz.
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5 min
Breakfast sausages
1h 5 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min