Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 80 g butter, cut into pieces
- 550 g water
- ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g white quinoa, rinsed and drained
- 180 g fresh mushrooms, sliced
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g pouring (whipping) cream
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, roughly torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2258.6 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 448.6 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Healthy banana bread
1hod. 15min
Nutty matcha balls
40 Min
Raw carrot cake
5 Std. 30 Min
Raw zucchini bolognaise
15min
Matcha and raspberry swirled custard tarts
1h 10min
Millet cashew stir-fry
30min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Cauliflower "fried" rice
45min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
White zucchini and cannellini bean soup
25min