Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 140 g buckwheat groats
- 2 tsp salt
- 140 g full cream milk
- 140 g beer (lager - see Tips)
- 2 eggs
Filling
- 120 g Gruyère cheese, cut into pieces (2 cm)
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 115 g pancetta, cut into pieces (2 cm)
- 1 eschalot
- 220 g asparagus, trimmed and cut into thin slices
- 6 eggs
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1582.9 kJ / 376.9 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1277.9 mg
Alternatywne przepisy
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Sardines with tomato couscous
55min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5 min
Zhoug
10min
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1h 10min
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16h 20min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5 min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Hazelnut torte
3 godz. 15 min
Gougères
55min