Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 8 sprigs mixed fresh herbs (e.g. rosemary, sage, thyme), leaves only, plus extra for garnishing
- 1500 g water
- 150 g quinoa, rinsed and drained
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 20 g sun-dried tomatoes
- 1 tbsp olive oil
- 15 pitted black olives, sliced
- 1 tbsp pickled capers
- 40 g pine nuts, toasted
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 6 mixed capsicums (small-medium), tops removed and deseeded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1033.5 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 336.6 mg
Alternatywne przepisy
Hearty lentil chilli
50 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Pasta primavera
1 godz.
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Vegetable lasagne
1h 35min