Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto

Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto

4.1 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    30 g
  • prosciutto cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • zucchini cut into halves lengthways, then cut into pieces (1.5 cm)
    300 g
  • fresh button mushrooms cut into halves
    500 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 179.3 kcal / 753 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 1.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 717.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...