Wersje kompatybilne
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 100 g prosciutto, cut into pieces (3 cm)
- 300 g zucchini, cut into halves lengthways, then cut into pieces (1.5 cm)
- 500 g fresh button mushrooms, cut into halves
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 753 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 717.8 mg
Alternatywne przepisy
Mushrooms with pistachio butter
35 Min
Fish pie with cauliflower mash
1 Std. 15 Min
Sicilian prawn salad
40 Min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1 Std. 30 Min
Creamed spinach
15 Min
Salmon, asparagus and potato salad
40 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 Min
Tortellini soup
20 Min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25 Min
Potted scrambled eggs with asparagus
30 Min
Parmesan cheese crisps
15 Min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 Min