Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
TM6 TM5 TM31

Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto

3.9 (17 ocen)

Składniki

  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 2 garlic cloves
  • 30 g olive oil
  • 100 g prosciutto, cut into pieces (3 cm)
  • 300 g zucchini, cut into halves lengthways, then cut into pieces (1.5 cm)
  • 500 g fresh button mushrooms, cut into halves
  • ½ tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
753 kJ / 179.3 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
1.6 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
3.1 g
Sód
717.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy