Beetroot gazpacho with horseradish créme

Beetroot gazpacho with horseradish créme

3.7 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Beetroot gazpacho
  • raw beetroot peeled and cut into pieces (3 cm)
    300 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • water
    500 g
  • Lebanese cucumber cut into pieces
    1
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    1 - 2
  • natural yoghurt
    250 g
  • lemon juice
    2 tbsp
  • water chilled
    100 g
  • sea salt to taste
  • ground white pepper to taste
Horseradish créme
  • natural yoghurt
    100 g
  • ground horseradish jarred
    1 - 2 tbsp
  • fresh chives finely chopped, to serve
    1 - 1 ½ tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156.2 kcal / 656.2 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 551 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...