Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot gazpacho
- 300 g raw beetroot, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 100 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 1 Lebanese cucumber, cut into pieces
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 250 g natural yoghurt
- 2 tbsp lemon juice
- 100 g water, chilled
- sea salt, to taste
- ground white pepper, to taste
Horseradish créme
- 100 g natural yoghurt
- 1 - 2 tbsp ground horseradish, jarred
- 1 - 1 ½ tbsp fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 656.2 kJ / 156.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 551 mg
Alternatywne przepisy
Sabayon
15min
Carrot coriander soup and tikka salmon with steamed vegetables
35 Min
Ukrainian borscht
35 Min
Creamy pea soup
40min
Cream of red pepper and ginger soup
50min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Borscht with Polish dumplings
1h 30min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 Std. 55 Min
Green goodness soup
10 min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15 min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Zucchini soup
25 min