Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot gazpacho
- 300 g raw beetroot, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 100 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- 1 Lebanese cucumber, cut into pieces
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 250 g natural yoghurt
- 2 tbsp lemon juice
- 100 g water, chilled
- sea salt, to taste
- ground white pepper, to taste
Horseradish créme
- 100 g natural yoghurt
- 1 - 2 tbsp ground horseradish, jarred
- 1 - 1 ½ tbsp fresh chives, finely chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 656.2 kJ / 156.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 551 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Prawn and saffron risotto
30min
Cucumber soup
25min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min
Carrot and coriander soup
30min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Zesty avocado with crab
10min
Achcharu (pickle)
48h 30min
Mushroom soup
30min
Pea and lettuce soup with scallops
45min
Zucchini soup
25min