Urządzenia i Akcesoria
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen2
-
Salz1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 ½ TL
-
Kurkuma, gemahlen¼ TL
-
Chilipulver¼ TL
-
Wasser500 g
-
Pflanzenöl45 g
-
Kartoffeln, festkochend (Frühkartoffeln), gewürfelt (3 cm), siehe Tipp500 g
-
Blumenkohlröschen (3 cm)200 g
-
rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)2
-
stückige Tomaten200 g
-
Zitronensaft½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
972 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Udon Blumenkohlcurry
30 min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 min
Gemüse Biryani
50 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Gemüsefüllung für Samosas
30 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Paneer
5 godz. 30 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Chana Masala
45 min
Dal Tadka
30 min