![Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl) Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B50D233E-4DA3-455D-B1FF-5EB04758C33F/Derivates/D061DFA5-6FF8-450B-96A4-1DFC5691C459.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 ½ TL Koriander, gemahlen
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- ¼ TL Chilipulver
- 500 g Wasser
- 45 g Pflanzenöl
- 500 g Kartoffeln, festkochend (Frühkartoffeln), gewürfelt (3 cm), siehe Tipp
- 200 g Blumenkohlröschen (3 cm)
- 2 rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)
- 200 g stückige Tomaten
- ½ TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 972 kJ / 232 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g