Urządzenia i Akcesoria
Indisches Gemüsecurry
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
rote Chilischote, frisch in Ringen1
-
Knoblauchzehe1
-
Kreuzkümmelsamen1 TL
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
30 g ÖlGhee30 g
-
Curry (z.B. Anapurna von Ingo Holland - altes Gewürzamt)2 TL
-
Möhren dünn, in Scheiben (1 cm)300 g
-
Cashewkern, ungeröstet80 g
-
Pizzatomaten (400 g)1 Dose
-
Wasser300 g
-
Salz9 Prisen
-
Blumenkohl in Röschen (3 cm)400 g
-
grüne Bohnen, TK in Stücken300 g
-
Feta (aus Schafsmilch)300 g
-
Koriander abgezupft12 - 15 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
22 g
Kalorie
2217 kJ /
529 kcal
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2017
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chana Masala
45 min
Dhal
40 min
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
2 godz.
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Linsen-Spinat-Curry
40 min
Curry von Wurzelgemüsen
1 godz.
Chili sin Carne
25 godz. 20 min
Grünes Gemüsecurry
50 min
Dal
1 godz. 50 min
Paneer Makhani
1 godz.
Gemüse-Curry mit Kokosmilch
50 min
Palak Paneer
45 min