
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Porreestange (ca. 80 g), in Stücken
- 1 Zwiebel halbiert
- 200 g Möhren in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
- 200 g Knollensellerie in Stücken
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz
- 2 Sternanis
- ½ Zimtstange
- 2 EL Rapsöl
- 1800 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 2 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 EL Sojasauce
- 2 EL Ketjap Manis
- 1 Limette unbehandelt, 3 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 120 g Reisnudeln
- 150 g Tofu, fest in Würfeln (2 cm)
- Pfeffer zum Würzen
- 100 g Mungobohnensprossen, frisch
- ½ Bund Minze abgezupft
- ½ Bund Koriander abgezupft
- 1 Frühlingszwiebel in feinen Ringen
- 1 Chilischote rot, in feinen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 497 kcal / 2078 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 63 g
- Błonnik
- 10.2 g