Urządzenia i Akcesoria
Gemüse Biryani
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
Reis
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)10 g
-
Ghee (siehe Tipp)50 g
-
Basmati-Reis gewaschen300 g
-
Kreuzkümmelsamen1 TL
-
Kurkuma, gemahlen2 TL
-
schwarze Senfkörner½ TL
-
Curry1 TL
Gemüse
-
Wasser1000 g
-
Kartoffeln, festkochend in Würfeln (2 cm)150 g
-
Möhren in Scheiben (1 cm)100 g
-
Erbsen, TK150 g
-
Cashewkern, ungeröstet75 g
-
Sultaninen50 g
Sauce und Fertigstellung
-
Naturjoghurt100 g
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Salz½ TL
-
Zitronensaft1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1937 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Chana Masala
45 min
Dhal
40 min
Paneer
6 godz. 30 min
Kashmiri Reis
30 min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Chapatis
1 godz.
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 min
Kichererbsen und Tomaten Rogan Josh
25 min
Karibisches Curry
45 min
Paneer Makhani
1 godz.