![Pudla mit Spinat und Paneer Pudla mit Spinat und Paneer](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3878D59-3FB7-49B8-A613-75664368045D/Derivates/DA282E75-3F0E-4E6B-BC74-AFDC83889583.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudla
- 250 g Wasser
- 5 g Koriander, abgezupft
- 2 Frühlingszwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 200 g Kichererbsenmehl
- 1 TL Salz
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Blattspinat, frisch
- 50 g Pflanzenöl
- ½ TL Kreuzkümmelsamen
- 50 g Zwiebel, geviertelt
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- ½ TL Chilipulver
- 1 Prise Muskat, gerieben
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Paneer, in Stücken, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 150 g Sahne
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Paneer
5 Std. 30 Min
Dhal
40 min
Paneer
6 Std. 30 Min
Rote Bete Tikki
1 godz.
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Chapatis
1 godz.
Palak Paneer
45 min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 min
Paneer Makhani
1 godz.
Dal Tadka
30 min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 min