Urządzenia i Akcesoria
Fenchel-Pakora
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Kichererbsenmehl (siehe Tipp)200 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Kreuzkümmel (Cumin)1 TL
-
Kurkuma1 TL
-
Schwarzkümmel-Samen½ TL
-
Cayenne-Pfeffer½ TL
-
Wasser180 g
-
Fenchel (ungeputzt ca. 550-600 g)350 - 400 g
-
Mehl zum Wenden
-
Sonnenblumenöl zum Frittieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
808 kJ /
193 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Yorkshirepudding mit Birnen-Bohnen-und-Speck-Salat
1 godz.
Masala Chai (Chai-Tee)
15 min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Dhal
40 min
Paneer
6 godz. 30 min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Chai Masala
15 min
Kashmiri Reis
30 min
Palak Paneer
45 min
Dal Tadka
30 min