Urządzenia i Akcesoria
Fenchel-Pakora
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Kichererbsenmehl (siehe Tipp)200 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Kreuzkümmel (Cumin)1 TL
-
Kurkuma1 TL
-
Schwarzkümmel-Samen½ TL
-
Cayenne-Pfeffer½ TL
-
Wasser180 g
-
Fenchel (ungeputzt ca. 550-600 g)350 - 400 g
-
Mehl zum Wenden
-
Sonnenblumenöl zum Frittieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
808 kJ /
193 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwiebel Bhaji
45 min
Kichererbsen für Falafel, gekocht
13 godz. 40 min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Hummus
20 min
Paneer
6 godz. 30 min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 min
Koriander Chutney
5 min
Koriander-Falafeln
40 min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 godz.
Kashmiri Reis
30 min
Chapatis
1 godz.