Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 800 g Schweinefleisch, ohne Knochen, aus der Schulter, in Würfeln (2 cm)
- 5 Kardamomkapseln
- 5 Nelken
- 4 rote Chilischoten, frisch, halbiert
- 1 Zimtstange, in Stücken
- 1 TL schwarze Pfefferkörner
- 1 TL Korianderkörner
- ½ TL Bockshornkleesamen
- 30 g Weißweinessig
- 15 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
Curry und Fertigstellung
- 30 g Pflanzenöl
- 200 g Zwiebeln, geviertelt
- 5 Knoblauchzehen
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben (2 mm)
- 250 g reife Tomaten, geviertelt
- 2 - 6 Bird's Eye Chili, frisch, halbiert, nach Geschmack
- 1 TL brauner Zucker
- 80 g Wasser
- 6 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Schweinefilet Vindaloo
2 Std. 30 Min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Lamm Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Chicken Saag
50 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2u. 10min
Chicken-Mushroom Balti
50 min
Hähnchen in Joghurt
1 Std.
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min
Kofta Curry
1h 10 min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Beef Madras
1 Std. 30 Min