Urządzenia i Akcesoria
Schweinefilet Vindaloo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Schweinefleisch, ohne Knochen gewürfelt (3 cm)850 g
-
Kreuzkümmelsamen1 ½ TL
-
Garam Masala2 TL
-
Senfkörner2 TL
-
frischer Ingwer in dünnen Scheiben15 g
-
Knoblauchzehen3 - 4
-
½ rote Paprika, in Streifenfrische Chilischoten in dünnen Ringen2 - 3
-
Weinessig1 EL
-
2 EL ZitronensaftTamarindenmark1 EL
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Butter2 EL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Nelke1
-
Weizenmehl (ca. 20 g)1 geh. EL
-
Rinderfond500 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Vollrohrzucker25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
32 g
Kalorie
1329 kJ /
318 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Namaste, India!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Indisches Hähnchen-Curry
35 min
Asia-Hackbällchen mit Reis
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Garnelen Bhuna
30 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.