
Urządzenia i Akcesoria
Schweinefilet Vindaloo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Schweinefleisch, ohne Knochen gewürfelt (3 cm)850 g
-
Kreuzkümmelsamen1 ½ TL
-
Garam Masala2 TL
-
Senfkörner2 TL
-
frischer Ingwer in dünnen Scheiben15 g
-
Knoblauchzehen3 - 4
-
frische Chilischoten in dünnen Ringen2 - 3
-
Weinessig1 EL
-
Tamarindenmark1 EL
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Butter2 EL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Nelke1
-
Weizenmehl (ca. 20 g)1 geh. EL
-
Rinderfond500 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Vollrohrzucker25 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
318 kcal /
1329 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Namaste, India!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy