Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g Schweinefleisch, ohne Knochen, gewürfelt (3 cm)
- 1 ½ TL Kreuzkümmelsamen
- 2 TL Garam Masala
- 2 TL Senfkörner
- 15 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 3 - 4 Knoblauchzehen
-
2 - 3
frische Chilischoten, in dünnen Ringen
lub ½ rote Paprika, in Streifen - 1 EL Weinessig
-
1
EL Tamarindenmark
lub 2 EL Zitronensaft - 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Butter
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 Nelke
- 1 geh. EL Weizenmehl (ca. 20 g)
- 500 g Rinderfond
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 25 g Vollrohrzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1329 kJ / 318 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garam-Masala-Hähnchen
50 Min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Schweinefleisch Vindaloo
4 Std.
Chicken Saag
50 Min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Garnelen Bhuna
30 Min
Hähnchen in Joghurt
1 Std.
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Chicken Tikka
3 Std. 30 Min
Hähnchen Tikka Masala
1 Std.
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Chicken Tikka Masala
45 Min