![Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡) Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/915A18C0-1CD5-46EB-8656-79B017517BF0/Derivates/f56d4342-433d-453e-a969-bb3e0c1e4e91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Knoblauchzehen
- 10 g Peperoni, rot, halbiert, entkernt
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben (1 mm)
- 10 g Sesamöl, geröstet
- 800 g Hähnchenschenkel, ohne Haut
- 30 g helle Sojasauce (siehe Tipp)
- 30 g dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
- 20 g Weißwein, trocken
- 10 g Basilikumblätter, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1595 kJ / 382 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1h
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1h
Rindfleisch mit Enoki in feuriger Sauce (肥牛金针菇)
35 Min
Glasnudeln mit Hackfleisch (蚂蚁上树)
35 Min
Curry-Hähnchen (红咖喱鸡)
50min
Schweinefleisch Vindaloo
4h
Schweinefilet Vindaloo
2 Std. 30 Min
Slow Cooking Beef Madras
3 Std.
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40 Min
Chicken Akhni
1h 30 min
Hähnchen Tikka Masala
1h
Beef Madras
1h 30 min