Urządzenia i Akcesoria
Chicken Jalfrezi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
Marinade
-
Hähnchenbrust in Stücken (3 cm)450 g
-
Koriander, gemahlen2 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen2 TL
-
Kurkuma, gemahlen2 TL
Tomatensauce
-
Pflanzenöl20 g
-
Zwiebeln geviertelt50 g
-
Knoblauchzehen2
-
grüne Chilischote, frisch halbiert1
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Wasser250 g
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Salz1 TL
Curry und Fertigstellung
-
Pflanzenöl20 g
-
Zwiebeln geviertelt120 g
-
rote Paprika in Streifen (1 cm breit)250 g
-
rote Chilischoten, frisch halbiert2
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Koriander frisch, abgezupft, zerkleinert10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
37 g
Kalorie
1486 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Bhuna
30 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Chicken-Mushroom Balti
50 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Indisches Hähnchen-Curry
35 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.
Chicken Saag
50 min