Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Pecorino, in Stücken
- 400 g Lammfleisch, sehnenfrei, ohne Knochen, in Würfeln (2 cm)
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Möhren, in Stücken (2-3 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Zweiglein Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 30 g natives Olivenöl
- 100 g Rotwein
-
150
g Eiertomaten, in Stücken (2-3 cm)
lub 150 g geschälte Tomaten, in Stücken (2-3 cm) - 1 Prise Salz und mehr zum Kochen
- 1 Prise Pfeffer
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 360 g Pappardelle, trocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2586 kJ / 618 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Estragon-Pasta
1h 10 min
Ossobuco
1h 20 min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1h 5min
Pastasotto mit Pesto und Lammkotelettes
40 min
Lammragout mit Möhrencouscous
30min
Spanischer Risotto
40 min
Saltimbocca auf Erbsen-Polenta
30min
Zucchini-Salsiccia-Pasta
35 min
Safran-Hühnchen-Penne
35 min
Gebratene Bachforelle mit Trüffel-Sahne-Püree
50 min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 min