Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Pecorino, in Stücken
- 400 g Lammfleisch, sehnenfrei, ohne Knochen, in Würfeln (2 cm)
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Möhren, in Stücken (2-3 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Zweiglein Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 30 g natives Olivenöl
- 100 g Rotwein
-
150
g Eiertomaten, in Stücken (2-3 cm)
lub 150 g geschälte Tomaten, in Stücken (2-3 cm) - 1 Prise Salz und mehr zum Kochen
- 1 Prise Pfeffer
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 360 g Pappardelle, trocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2586 kJ / 618 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagine mit Seeteufel
1h
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 min
Ossobuco
1 godz. 20 min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 Std. 5 Min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 min
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9 Std. 15 Min
Penne mit Muscheln
1 Std. 5 Min
Sobrasada-Risotto (Spanien/Mallorca)
30 min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 min