Urządzenia i Akcesoria
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen3
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Öl30 g
-
Chili, gemahlen½ TL
-
Kurkuma, gemahlen¼ TL
-
Garam Masala1 ½ TL
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Tomaten in Würfeln (1 cm)130 g
-
Lammfleisch aus der Schulter, in Würfeln (2 cm)450 g
-
Wasser150 g
-
grüne Paprika in Würfeln (1 cm)80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
1531 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zu Gast in Indien
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Bhuna
30 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Chicken-Mushroom Balti
50 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Lamm Keema mit Erbsen
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min