Urządzenia i Akcesoria
Garam-Masala-Hähnchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
Garam-Masala-Gewürzmischung
-
schwarze Pfefferkörner1 EL
-
Korianderkörner1 EL
-
1 EL KümmelKreuzkümmelsamen1 EL
-
Muskat, gerieben½ TL
-
Nelken, gemahlen½ TL
-
Kardamom, gemahlen2 ½ EL
-
Curry2 EL
Garam-Masala-Hähnchen
-
400 g Tomaten, geschält, aus der DoseTomaten geviertelt400 g
-
Saure Sahne80 g
-
Butter50 g
-
Zucker30 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer zum Würzen¼ TL
-
Hähnchenbrust ohne Haut und Knochen, in Stücken (3 x 3 cm)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
32 g
Kalorie
1277 kJ /
305 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Low Carb
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chicken Tikka Masala
45 min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Schweinefilet Vindaloo
2 godz. 30 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Joghurthühnchen
40 min
Indisches Hähnchen-Curry
35 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.
Chicken Saag
50 min