Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garam-Masala-Gewürzmischung
- 1 EL schwarze Pfefferkörner
- 1 EL Korianderkörner
-
1
EL Kreuzkümmelsamen
lub 1 EL Kümmel - ½ TL Muskat, gerieben
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 2 ½ EL Kardamom, gemahlen
- 2 EL Curry
Garam-Masala-Hähnchen
-
400
g Tomaten, geviertelt
lub 400 g Tomaten, geschält aus der Dose - 80 g Saure Sahne
- 50 g Butter
- 30 g Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer zum Würzen
- 500 g Hähnchenbrust, ohne Haut und Knochen, in Stücken (3 x 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1277 kJ / 305 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefilet Vindaloo
2 Std. 30 Min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Chicken Saag
50min
Hähnchen in Joghurt
1 Std.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Joghurthühnchen
40 min
Chicken Tikka
3h 30min
Chicken Korma
45min
Hähnchen Tikka Masala
1 Std.
Beef Madras
1 godz. 30 min
Chicken Tikka Masala
45min