Garam-Masala-Hähnchen
TM6 TM5

Garam-Masala-Hähnchen

4.5 (985 ocen)

Składniki

Garam-Masala-Gewürzmischung

  • 1 EL schwarze Pfefferkörner
  • 1 EL Korianderkörner
  • 1 EL Kreuzkümmelsamen
    lub 1 EL Kümmel
  • ½ TL Muskat, gerieben
  • ½ TL Nelken, gemahlen
  • 2 ½ EL Kardamom, gemahlen
  • 2 EL Curry

Garam-Masala-Hähnchen

  • 400 g Tomaten, geviertelt
    lub 400 g Tomaten, geschält aus der Dose
  • 80 g Saure Sahne
  • 50 g Butter
  • 30 g Zucker
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer zum Würzen
  • 500 g Hähnchenbrust, ohne Haut und Knochen, in Stücken (3 x 3 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1277 kJ / 305 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy