Urządzenia i Akcesoria
Kofta Curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Koftas
-
Zwiebeln geviertelt120 g
-
Koriander frisch, abgezupft30 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)25 g
-
grüne Chilischoten, frisch halbiert, entkernt2
-
Knoblauchzehen4
-
Korianderkörner (opcjonalnie)1 TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer oder mehr nach Geschmack½ TL
-
500 g Lammhackfleisch, zerkrümeltRinderhackfleisch zerkrümelt500 g
-
Zitronensaft1 TL
Sauce und Fertigstellung
-
Ghee (siehe Tipp)30 g
-
Knoblauch, gemahlen1 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Bockshornkleeblätter, getrocknet (Methi)1 TL
-
Asafoetida (siehe Tipp)¼ TL
-
Kümmel, ganz¼ TL
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
passierte Tomaten500 g
-
Wasser80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
29 g
Kalorie
1551 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Bhuna
30 min
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamm Keema mit Erbsen
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.
Chicken Saag
50 min