Urządzenia i Akcesoria
Chicken Saag
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Korianderkörner1 TL
-
Kreuzkümmelsamen1 geh. TL
-
Bockshornkleesamen1 TL
-
Blattspinat, frisch700 g
-
Pflanzenöl30 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)20 g
-
Zwiebeln geviertelt100 g
-
Knoblauchzehen3
-
rote Chilischote, frisch (opcjonalnie) halbiert, entkernt1
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Eiertomaten halbiert50 g
-
Koriander abgezupft10 g
-
Wasser150 g
-
1 Würfel Hühnerbrühe, (für 0,5 l)Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz1 TL
-
Hähnchenbrust in Würfeln (3 cm)700 g
-
Naturjoghurt150 g
-
Zitronensaft30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
40 g
Kalorie
1150 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Bhuna
30 min
Tikka-Paste
1 godz.
Chicken Tikka Masala
45 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Grünes Curry mit Hackbällchen
45 min
Grünes Linsencurry mit Hähnchen
8 godz. 35 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Chicken Korma
45 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.