Urządzenia i Akcesoria
Garnelen Bhuna
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Ghee (siehe Tipp)20 g
-
schwarze Senfkörner1 TL
-
Zwiebel halbiert50 g
-
Knoblauchzehe1
-
Kurkuma, gemahlen1 TL
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen½ TL
-
Koriander, gemahlen½ TL
-
Salz½ TL
-
stückige Tomaten180 g
-
Wasser40 g
-
Garnelen, roh, geschält groß350 g
-
Koriander (opcjonalnie) frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren5 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
587 kJ /
140 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chicken-Mushroom Balti
50 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Schweinefilet Vindaloo
2 godz. 30 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Kerala Fisch Curry
30 min
Chicken Saag
50 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.