Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Ghee (siehe Tipp)
- 1 TL schwarze Senfkörner
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Salz
- 180 g stückige Tomaten
- 40 g Wasser
- 350 g Garnelen, roh, geschält, groß
- 5 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 587 kJ / 140 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kerala Fisch Curry
30min
Lamm Rogan Josh
1h 45min
Chicken Saag
50min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Chicken-Mushroom Balti
50min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1h
Lamm Keema mit Erbsen
1h
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15min
Chicken Jalfrezi
1h
Hähnchen Tikka Masala
1h
Beef Madras
1h 30min
Chicken Tikka Masala
45min