![Beef Madras Beef Madras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E4809C9-0EBA-465C-A8C2-E8A585A7C0C5/Derivates/231982FD-E365-4DC6-A253-97C26363258A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 4 TL Pflanzenöl
- 600 g Rindergulasch, in Würfeln (2 cm)
- 2 TL Curry Madras, selbst gemacht
- 50 g Tomatenmark
- 300 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1451 kJ / 347 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken-Mushroom Balti
50 min
Lamm Keema mit Erbsen
1h
Curry Madras (Gewürzmischung)
5min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1hod. 15min
Schweinefleisch Vindaloo
4h
Chicken Jalfrezi
1h
Cape Malay Hähnchen-Curry
1h
Chicken Saag
50 min
Garnelen Bhuna
30 min
Kofta Curry
1h 10 min.
Chicken Akhni
1h 30min
Hähnchen Tikka Masala
1h