Urządzenia i Akcesoria
Beef Madras
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)10 g
-
Knoblauchzehen2
-
Zwiebeln geviertelt100 g
-
Pflanzenöl4 TL
-
Rindergulasch in Würfeln (2 cm)600 g
-
Curry Madras, selbst gemacht2 TL
-
Tomatenmark50 g
-
Wasser300 g
-
½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht1 TL
-
Zitronensaft2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
36 g
Kalorie
1451 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Schweinefilet Vindaloo
2 godz. 30 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.