Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
- 2 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 blanc d'œuf
- 2 c. à café de fécule de maïs
- 15 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 1 pincée de poivre blanc moulu
- 4 galettes de riz (Ø 21cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 30 g de graines de sésame
- 100 g de sauce aux prunes, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 295 kJ / 70 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2hod.
Chutney d'ananas
35min
Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)
35min
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Tuiles aux crevettes
40 min
Gambas aux épices et coriandre
25 Min
Marinade yaourt-épices
10 Min
Minigratins à la grecque
20 Min
Jus de tomate et orange
10 Min
Petits chaussons fourrés
1 godz. 25 min
Feuilletés aux saucisses de Francfort et ketchup
1hod.
Pizza étoile
1h 40 min