![Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine) Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A777161-8054-4B99-BF57-439357458226/Derivates/12C7473B-D280-401F-B99B-9028393E4B8D.jpg)
Wersje kompatybilne
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di olive
- 50 g di olive nere denocciolate
- 20 g di olio extravergine di oliva
Spaghetti e calamari
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di calamari ad anelli puliti
- 1 peperoncino secco, frantumato
- 5 g di sale
- 230 g di spaghetti alla chitarra (senza glutine)
- 200 g di pomodori datterino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne al sugo di calamari
40min
Linguine ai gamberoni
30min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Fusilli, carciofi e cacio
40min
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2h 30 min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Penne al ragù di polpo
1h