Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)

Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)

4.7 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porzioni

Składniki

Salsa di olive
  • 50 g di olive nere denocciolate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
Spaghetti e calamari
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di calamari ad anelli puliti
  • 1 peperoncino secco frantumato
  • 5 g di sale
  • 230 g di spaghetti alla chitarra (senza glutine)
  • 200 g di pomodori datterino a metà

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 484 kcal / 2025 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 62.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...