Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 1 - 1 ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1100 g Wasser
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 - 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 300 g rote Linsen, getrocknet, gesplittet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Kichererbsen-Suppe
45 Min
Rote-Linsen-Suppe
40 Min
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Tomatensuppe
40 Min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Dänische Erbsensuppe
1 Std.
Cremige Möhren-Linsensuppe
35 Min
Rote Linsen-Kürbissuppe
35 Min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 Min
Cremige rote Linsensuppe
45 Min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 Min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 Min