Rote Linsensuppe

Rote Linsensuppe

4.4 327 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Öl
    20 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 - 1 ½ TL
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Wasser
    1100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 - 3 TL
    2 - 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • rote Linsen, getrocknet, gesplittet
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 297 kcal / 1245 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...