Rote Linsensuppe
TM6 TM5

Rote Linsensuppe

4.4 (312 ocen)

Składniki

  • 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 20 g Öl
  • 1 - 1 ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
  • 1 TL Kurkuma, gemahlen
  • 1100 g Wasser
  • 2 - 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 - 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 300 g rote Linsen, getrocknet, gesplittet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1245 kJ / 297 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy