Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen

Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen

3.7 546 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch klein, entkernt
    1
  • Oregano abgezupft
    4 Stängel
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Wasser
    650 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucchini längs halbiert, in Scheiben (ca. 1 cm)
    300 g
  • Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g)
    1 Dose
  • Rosinen
    50 g
  • Cherry-Tomaten halbiert oder geviertelt, je nach Größe
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 217 kcal / 912 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...