![Borschtsch vegetarisch Borschtsch vegetarisch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5D0F528D-C580-430A-9E71-A5FABFEDCB8C/Derivates/83399B1C-E30D-40F6-9248-FF668634587B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g festkochende Kartoffeln, in Stücken
- 1 EL Weißweinessig
- 200 g Suppengrün, z.B. Sellerie, Möhre, Porree, in Stücken
- 30 g Öl
- 400 g Rote Bete, gekocht, gewürfelt (1 cm)
- 800 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Kümmel
- 1 Prise Nelkenpulver
- ¼ TL Honig
- ½ TL Kräutersalz
- ¼ TL Pfeffer
- 140 g Tomaten, geviertelt
- Obstessig nach Geschmack
- 6 EL Saure Sahne, cremig gerührt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 646 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10min
Ucha - Fischsuppe
50min
Russischer Rote-Bete-Salat
1h 10min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Dänische Erbsensuppe
1h
Bunte Bohnensuppe
50min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 分钟
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2h
Russischer Salat "Vinaigrette"
2 Std. 20 Min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 分钟