Kürbis-Erbsen-Eintopf

Kürbis-Erbsen-Eintopf

4.6 337 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Pflanzenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Bratwürstchen roh, fein (250 g)
    2
  • Erbsen, TK
    150 g
  • Petersilie abgezupft
    8 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Kürbis (z.B. Hokkaido), in Stücken (1 cm)
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    4 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • italienische Kräuter, getrocknet
    ½ TL
  • Wasser kochend heiß
    500 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Backerbsen
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 3348 kJ / 800 kcal
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...