Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Brokkoli, in kleine Röschen, Strunk geschält, in Stücken (2 cm)
- 10 g Olivenöl
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 6 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 700 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, frisch, mehrfach eingeschnitten
- 60 g Bulgur
- 60 g Katenschinken, gewürfelt (5 mm)
- 3 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1281 kJ / 519 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1h 10min
Gemüsesuppe mit Bulgur
45min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 Std.
Bohneneintopf mit Feta
45min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45min
Rote Linsensuppe
40 Min
Gemüseeintopf Ägäis
50min
Tomatensuppe mit Bulgur
50min
Pilze mit Kichererbsen
9 Std.
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40 Min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min