![Bulgur-Brokkoli-Eintopf Bulgur-Brokkoli-Eintopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E49765C1-2635-4C7B-A851-94A7096A76A6/Derivates/d163cf4e-e365-4474-952a-10c6cc473fbb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Brokkoli, in kleine Röschen, Strunk geschält, in Stücken (2 cm)
- 10 g Olivenöl
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 6 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- 700 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, frisch, mehrfach eingeschnitten
- 60 g Bulgur
- 60 g Katenschinken, gewürfelt (5 mm)
- 3 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1281 kJ / 519 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Borschtsch vegetarisch
1 godz. 10 min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 godz.
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Tomatensuppe mit Bulgur
50 Min
Kichererbsen-Eintopf
30min
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 min
Rote Linsensuppe
40min
Pilze mit Kichererbsen
9 Std.
Fenchel-Quinoa-Suppe
25min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min
Auberginen-Chili
25min