Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 4 EL Olivenöl
- 400 g Möhren, in Stücken
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 600 g Wasser
- 150 g Orangensaft, frisch gepresst
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Msp. Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ¼ TL Zimt
- ½ TL Chiliflocken
- 2 Prisen Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhrencremesuppe mit geröstetem Pumpernickel
50 min
Erbsen-Curry-Suppe
40 min
Linsen-Orangen-Suppe
35 min
Kichererbsensuppe
9 Std. 30 Min
Cremige Möhren-Linsensuppe
35 min
Rote Linsen-Kürbissuppe
35 min
Süßkartoffel-Möhren-Suppe
50 min
Cremige rote Linsensuppe
45 min
Orientalische Blumenkohl-Cremesuppe
35 min
Linsen-Kokos-Suppe
30min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min